Μαθησιακές Δυσκολίες  Συμβουλές

Η πρώιμη διάγνωση και θεραπεία έχουν μεγάλη σημασία προκειμένου να αποφύγουμε αρνητικές συνέπειες στην αυτοεκτίμηση των παιδιών.

Οι μαθησιακές δυσκολίες τείνουν να αποδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών, εξαιτίας της καθημερινής αντιμετώπισης αποτυχημένων προσπαθειών και χαμηλών επιδόσεων, δημιουργώντας έτσι μια σειρά δευτερογενών ψυχολογικών προβλημάτων, όπως:

Διαβάστε περισσότερα: Μαθησιακές Δυσκολίες - Συμβουλές

Συμβουλευτική σε γονείς & εκπαιδευτικούς παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες

Η έγκυρη αναγνώριση και συνειδητοποίηση από τους γονείς των ψυχολογικών, εκπαιδευτικών και κοινωνικών παραγόντων που εμπλέκονται στο πρόβλημα  του παιδιού τους  είναι το πιο σημαντικό εφόδιο στην προσπάθεια σχεδιασμού μιας αποτελεσματικής παρέμβασης, που κυρίως στοχεύει να ενισχύσει την αίσθηση ικανότητας, αυτάρκεια, και προσωπικού ελέγχου που έχει το παιδί για ό,τι αφορά τη ζωή του. Οι προσπάθειες, τόσο των γονιών όσο και των εκπαιδευτικών θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα και τελικό στόχο:

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Πως θα βοηθήσετε το παιδί να αποδίδει στο Σχολείο

Yπάρχουν πολλοί μέθοδοι για να «βάλετε τον μικρό σας σε τάξη». Κάθε γονιός ακολουθεί τον δικό του τρόπο, αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να πέσει σε λάθη. Για να αποφύγετε λανθασμένες κινήσεις διαβάστε με κάθε λεπτομέρεια τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε για να «στρώσετε» τον μικρό στο διάβασμα, έχοντας στο νου ότι η σχολική απόδοση του παιδιού σας δεν εξαρτάται μόνο από αυτό αλλά και από την στάση σας. Το ζητούμενο για όλους τους γονείς δεν είναι μια μέθοδος, αλλά τα σωστά κριτήρια για το πώς τα παιδιά θα δυναμώσουν και  θα «παντρέψουν» την δική τους προσωπικότητα με τις απαιτήσεις του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα: Πως θα βοηθήσετε το παιδί να αποδίδει στο Σχολείο

logo2
logo